سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با یادآوری رفتارهای دوگانه گروه ۱+۵ در مذاکرات قبلی با ایران، افزود: رویارویی ایران با فشار و تهدید و تحریم از سوی غرب با ادبیات و گفتمان دیپلماسی بینالمللی همخوانی ندارد.
سید حسین نقوی حسینی در گفتوگو با خانه ملت، درباره دور آتی مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ در ماه نوامبر، گفت: ایران در این دور از مذاکرات بر دو نکته اساسی تاکید دارد، نخست اینکه ۱+۵ باید مواضع خود را به طور شفاف مشخص کند نه اینکه با مذاکره به دنبال پیشبرد اهداف ضد ایرانی باشد یا با تهدید و تحریم هدف توقف برنامههای هستهای ایران را پیگیری کند.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری رفتارهای دوگانه گروه ۱+۵ در مذاکرات قبلی با ایران، تاکید کرد: رفتارهای غرب مبنی بر اینکه ایران هر روز با فشار و تهدید و تحریم از سوی غرب روبرو شود و از سوی دیگر غرب ادعای ادامه مذاکرات را مطرح کند، با ادبیات و گفتمان دیپلماسی بینالمللی همخوانی ندارد.
وی با تاکید بر درنظر گرفتن نظرات کارشناسی و فنی در مذاکرات دور بعد میان ایران و گروه ۱+۵، توضیح داد: نکته مهم دیگر این است که باید در مذاکرات آتی نظرات گروههای کارشناسان فنی که علی باقری و هلگا اشمید روی آن تاکید کردهاند ارائه و بررسی شود و محور مذاکرات قرار بگیرد.
نقوی حسینی درباره دلیل تهدیدها و تحریمهای غرب قبل از برگزاری هر دور از مذاکرات هستهای، یادآور شد: اگر قرار است در برنامه هستهای ایران به نتیجه مثبتی دست پیدا کنیم دیگر سیاست چماق و هویج غرب برای ایران معنایی ندارد.
۱+۵ فکری برای لغو تهدیدهای ضد ایرانی کند
نماینده مردم و رامین و پیشوا در مجلس، تصریح کرد: اگر قرار است ایران و گروه ۱+۵ از مسیرهایی غیر از مذاکره به نتیجهای دست پیدا کنند دیگر به برگزاری نشست نیازی نداریم و اگر قرار است مذاکرات ادامه پیدا کند باید کشورهای ۱+۵ فکری برای لغو تهدیدهای ضد ایرانی بکنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، درباره پیشنهادات ایران برای دور آتی مذاکرات هستهای، گفت: ایران در گذشته پیشنهادات ۵ گانهای در باره برنامه هستهای خود داده است و در آن به صراحت اعلام کرده که برای ادامه مذاکرات باید غرب گام مثبت و سازندهای به سمت جلو بردارد چرا که در غیر اینصورت اعتمادی از سوی ایران نسبت به غرب ایجاد نمیشود.
اواخر ماه نوامبر (آذر ماه) دور جدید مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ که شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان هستند، آغاز میشود. تا کنون سه دوره مذاکرات درباره مسائل هستهای میان ایران و طرف های غربی انجام شده است./